Boken om Balansboll

 

Boken "Träning med balansboll" är en kombinerad faktabok och övningsbank för träning med balansboll. Boken är till för alla som är intresseradeav träning med balansbollen.

Boken är unik genom sin systematiska uppdelning och

Bokomslag
ej slutgiltigt omslag.

klassificering av alla övningar i olika muskelgrupper. Detta gör det enkelt att sätta ihop ett komplett träningspass för hela kroppen.

I bokens första del förklaras grunderna för stabilitetsträning, proprioception och neuromuskulär kontroll. Där ges även förslag på hur stabilitetsträningen kan integreras med befintlig träning. Den andra delen av boken är en generös övningsbank med allt från enkla rehabiliteringsövningar till  krävande styrkeövningar där vi kombinerar balansbollen med fria vikter eller skivstänger.

Alla kan hitta övningar som passar egna träningsnivån. Boken vänder sig till både vanliga "soffpotatisar", motionärer, idrottare,, gymråttor, tränare, PT, sjukgymnaster och alla andra som har intresse av övningar för en mer funktionell styrka.

Fakta om boken

Utdrag ur boken
Omslag
Översikt övningar

Upplägg av övninagr
Exempel 1: Fällkniv
Exempel 2: Bönreullning
Exempel 3: Omvända crunch

Utgivningsplan och Status

Arbetet med boken fortskrider sakta men säkert med förhoppningen att boken ska kunna ges ut under år 2007. Om du är nyfiken på hur arbetet flyter på så kan du tjuvkika på sidan med Status för arbetet boken.